Heb jij een paard en ben jij benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden als je aan paardentransport wilt gaan doen? Dan is het zeker aan te raden om deze pagina in ogenschouw te nemen. We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je hiermee te maken krijgt. Veel mensen vergeten bijvoorbeeld dat een VCA vol iets is wat belangrijk is als je in de transportbranche actief bent. Hier zullen we je meer over vertellen.

Het nemen van een VCA vol

VCA is een veiligheid en milieu check certificaat die vrijwel elke organisatie dient te hebben in de bouw en transportbranche. Om deze reden is het aan te raden om ook bij paardentransport deze VCA vol cursus te gaan volgen. Door het volgen van een VCA vol cursus kun jij jouw cv een boost geven en daarnaast ben je voorzien van alle noodzakelijke informatie die je verder gaat helpen in de branche waar je actief bent. Benieuwd naar deze VCA vol cursus? Raadpleeg dan snel het internet voor een compleet overzicht van wat er wordt gevraagd.

Zorg voor een goede trailer

Als je besluit om paarden te gaan vervoeren, is het van belang dat je in het bezit bent van een goede trailer. Zonder het hebben van een goede trailer kun jij namelijk niet goed paarden vervoeren en dat is natuurlijk erg zonde. Hierbij is het aan te raden om een trailer aan te schaffen waarbij je minimaal twee paarden tegelijkertijd kunt gaan vervoeren. Dit maakt het werk een stuk efficiënter waardoor je op de lange termijn tijd kunt besparen. Koop je voor het eerst een trailer? Laat je dan altijd informeren naar de mogelijkheden!

Maak duidelijke afspraken

Als het zover is en je staat op het punt om paarden van andere mensen te gaan vervoeren, is het aan te raden om hier duidelijke afspraken over te maken. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je een goede keuze zult maken waar je daadwerkelijk niets aan hebt. Niets is namelijk zo vervelend als achteraf achter bepaalde verrassingen te komen.