Export - Import

Import

BSS HORSE TRANSPORT verzorgt graag voor u de import van uw paard. Dit doen wij alléén in nauwe samenwerking met verschillende agenten wereldwijd, die hiervoor alle kennis en contacten hebben, waardoor een soepele afhandeling gegarandeerd is.

lufthansaNiet alleen de invoer vanuit een ander continent, maar uiteraard ook de invoer binnen de EU-lidstaten kunnen wij voor u verzorgen.

Na uw offerteaanvraag zorgen wij voor een vrijblijvende en gespecificeerde offerte waarin ieder aspect van het transport vermeld wordt. Tevens op veterinair- en douanegebied verstrekken wij de op dat moment van toepassing zijnde informatie.

Middels diverse agenten wereldwijd met ruime ervaring op douanegebied en een uitstekende relatie met de douanedienst in Nederland, kunnen wij zorg dragen voor veelal een rechtstreeks transport vanaf de luchthaven naar de eindbestemming van uw paard.

Paarden naar Europa vanuit USA of Canada dienen voorafgaand aan transport 30 dagen in pre-export quarantaine te staan.

Export

BSS HORSE TRANSPORT verzorgt graag voor u de export van uw paard. Dit doen wij alléén in nauwe samenwerking met verschillende agenten wereldwijd, die hiervoor alle kennis en contacten hebben, waardoor een soepele afhandeling gegarandeerd is.

CHINA

De markt voor paarden in China is groeiende en biedt mogelijkheden voor de nabije toekomst. Paarden die in China arriveren gaan aldaar 45 dagen in quarantaine, terwijl zij voorafgaand aan transport reeds 30 dagen in in pre-export quarantaine hebben gestaan.

United States of America (USA)

Paarden naar USA worden ingevlogen via uitsluitend Los Angelos, New York en Miami. Zowel voorafgaand aan transport als nogmaals na aankomst in USA worden de paarden getest op de volgende ziekten:

• Piroplasmose;
• Dourine;
• Glanders (Kwade Droes);
• Equine Infectious Anemia;
• CEM (Contagious Equine Metritis)(alleen merries ouder dan 731 dagen)

klm-boxes-platform_klUSDA quarantaine (United States Department of Agriculture) is voor alle paarden die aankomen in de USA verplicht. Na drie dagen kunnen paarden jonger dan twee jaar, als ook ruinen worden doorvervoerd naar de feitelijke plaats van bestemming. Merries gaan na drie dagen naar de 14-daagse CEM quarantaine, terwijl hengsten 30 dagen in quarantaine geplaatst worden.

Merries afkomstig uit CEM-vrij verklaarde gebieden kunnen, mits het voertuig tijdens transport naar de luchthaven verzegeld is geweest door de douane tijdens transport naar de luchthaven, de CEM quarantaine overslaan.

Zodra de CEM quarantaine is voltooid, kunnen de paarden worden doorvervoerd naar de feitelijke bestemming.

 

MEXICO

Paarden naar Mexico hebben een pre-export quarantaine van 5 dagen.

Voor Mexico dienen dezelfde tests worden gedaan als met paarden naar USA, met uitzondering van de tests voor glanders en dourine. Steeds vaker gebeurt het echter al dat ook deze tests worden gevraagd.

Daarnaast dienen voor Mexico paarden ook een EVA (Equine Virus Arteritus) test te ondergaan.

CANADA

Paarden die getransporteerd worden vanuit Europa naar Canada, moeten voorafgaand aan transport in een 30-daagse pre-export quarantaine.