Service is our driving force

 

Paarden vervoeren? Zo gaat dat!

BSS Horse Transport vervoert jaarlijks rond de 6.200 paarden door de hele wereld. Na de oprichting in 1996, kunnen wij ons vandaag de dag meten met de middelgrote tot grote paardentransporteurs binnen Europa. Daarnaast transporteren we sinds 2009 ook paarden buiten de EU.

Wanneer u op de hoogte bent van het feit dat u paarden gaat vervoeren dan kunt u op onze website alle informatie vinden die u nodig heeft wat betreft transport. Op onze website staan geplande transporten naar verschillende landen. Als uw bestemming erbij staat in de juiste tijd, dan kunt u hiervoor het offerteformulier invullen. Automatisch komt dit formulier in onze inbox zodat wij u zo snel mogelijk een reactie kunnen sturen en beginnen met de planning voor uw transport.

Bij het vervoer van paarden komt veel papierwerk kijken, van de aanvraag van het transport tot keuringen die uw paard moet doorgaan voordat hij de weg op kan. Door onze jarenlange ervaring is geen van dat papierwerk ons meer vreemd, BSS’ personeel is bekend met de stappen die vooraf gaan aan het transport en helpen u daar graag bij. Wanneer uw paard naar het buitenland vervoert wordt dan moet er een NVWA-keuring uitgevoerd worden, een exportkeuring. Die keuring toont aan of uw paard gezond en fit is en of hij wel op reis kan. Het hele jaar door doen wij veel keuringen waardoor wij snel en gemakkelijk deze keuringen voor u kunnen aanvragen.

Onder het begrip paardentransport vallen een heleboel services. Hieronder kunt u vinden wat we, bij BSS Horse Transport, allemaal doen om aan uw behoeften te voldoen. 

Diverse specialismen van paardentransport zijn:

  • Elke week zijn er ritten van BSS naar onder andere Spanje, Scandinavië en Frankrijk en elke twee weken vertrekt er een transport richting Italie, Oostenrijk, Hongarije en Engeland. Co-loading en privéritten worden op deze ritten ingezet. Co-loading: meerdere paarden van meerdere klanten worden op hetzelfde transport vervoerd. Privérit: uw paard wordt alleen vervoerd en niet gecombineerd met andere paarden van andere klanten.
  • BSS vervoert voor diverse agenten paarden naar de grotere luchthavens van Europa.
  • BSS vervoert regelmatig teams. Onder andere poloteams, jachtpaarden en carrouselteams vervoeren wij het hele jaar door.
  • Uw paard kan individueel vervoert worden naar een kliniek of hoefsmid.
  • Vervoer van paarden voor diverse overheden, zoals politiediensten, AID, LID, dierenpolitie en Minister van Landbouw.
  • Afdelingen van Defensie, zoals Corps Artillerie en de Prinsjesdag organisatie maakt jaarlijks gebruik van onze diensten.
  • Minipaardentransport maakt ook deel uit van onze diensten.

Bekijk transporten met vrije plaatsen


24-uursservice

Naast de bovenstaande diensten hebben wij ook een 24-uursservice, waarin wij uw paard ook ’s nachts en in spoedgevallen snel en efficiënt kunnen vervoeren. Wij staan dus dag en nacht voor u klaar met chauffeurs die verstand hebben van de paardenbranche en zeer goede kennis hebben van paarden. Zij beschikken over de juiste vergunningen van vakbekwaamheid, welke bij wet verplicht zijn geworden.

Voor het luchttransport van uw paard naar een ander continent maken wij in sommige gevallen gebruik van verschillende gespecialiseerde agenten in zowel binnen-, als buitenland. Certificering en noodzakelijke teksten worden veelal door ons zelf verzorgd.

De tarieven voor paardenvervoer over de weg zijn per transport verschillend en zijn niet te koppelen aan een kilometrage. Elke klant heeft specifieke wensen, waarop wij onze prijzen calculeren. (enkele reis, vrachtwagen of twee-paardcombinatie, retourrit, wachttijden, nationaal, internationaal, één paard of meerdere.)

Op onze website vindt u online de aanbieding voor de komende vijf weken en de mogelijkheden van het vervoer van uw paard naar diverse bestemmingen.

Wilt u weten welke documenten allemaal van pas kunnen komen bij een transport. Bekijk hier dan alle documenten.

Vergunningen

Al onze transporten en voertuigen voldoen aan de nieuwste wettelijke vereisten conform:
Verordening (EG) Nr. 1/2005 VAN DE RAAD, van 22 december 2004 inzake de bescherming van dieren tijdens vervoer en daarmee samenhangende activiteiten en tot wijziging van de richtlijnen 64/432/EEG en 93/119/EG en van de Verordening (EG) nr. 1255/97

Erkenningsnummer BSS HORSE TRANSPORT BV / BSS Paardentransporten BV:16511

Onze NVWA-vervoersbedrijfsvergunning (type 2) volgens artikel 11, lid 1 Verordening 1/2005 geldt voor :

Diertransporten < 65 kilometer (korte transporten)
Diertransporten < 8 uur (korte transporten)
Diertransporten > 8 uur (lange transporten)

Onze auto’s zijn RDW-gekeurd en beschikken over de betreffende RDW-certificaten van goedkeuring voor lange transporten conform artikel 18 Verordening (EG), nr.1/2005.

logo_vwa
logo_tuv
logo_ccv1
logo-defra NIWO-Logo
Erkend door nVWA
TÜV
CCV
DEFRA NIWO

 

Certificaten en goedkeuringen:

NIWO vergunning

Vergunning voor vervoerders

Certificaat goedkeuring van het wegvervoermiddel lange transporten 1
Certificaat goedkeuring van het wegvervoermiddel lange transporten 2
Certificaat goedkeuring van het wegvervoermiddel lange transporten 3
Certificaat goedkeuring van het wegvervoermiddel lange transporten 4
Certificaat goedkeuring van het wegvervoermiddel lange transporten 5

 

Lid van de AATA

logo_aata_kl-2

BSS HORSE TRANSPORT is lid van de Animal Transport Association, een internationale non-profit organisatie die het veilige en humane dierentransport ten doel stelt. De AATA is een organisatie met een wereldwijd lidmaatschap van diverse partijen. Zij dienen als hulpmiddel voor diegenen die zich bekommeren om de humane omgang met, en transport van dieren. AATA initieert en bemoedigd de gerelateerde organisaties bij ontwikkeling tot ‘best practices’ voor het transport van dieren.