Service is our driving force

 

Praktische informatie

Transporttips voor uw paard

Alle paarden vanuit Europa, die naar USA reizen, dienen de volgende pre-export test te ondergaan. Piroplasmose, Equine Infectious Anemia, Glanders (Kwade Droes) en Dourine. Merries ouder dan 731 dagen moeten eveneens een CEM-test ondergaan.

(Jonge) paarden, niet gewend aan reizen, kunnen tijdens een reis of vlucht gewicht verliezen, omdat zij mogelijk last hebben van stress. Dit ondanks het feit dat we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. 

Tijdens wagentransport adviseren wij onze klanten om paarden alleen een dunne deken op te doen en geen beenbescherming. Vooral tijdens langere transporten kan dit een paard irriteren. Ze gaan eronder transpireren en dan juist schoppen (met de kans op beschadigingen aan uw paard) om zich van beenbescherming te ontdoen. Voertuigen zijn wel zo volledig glad afgewerkt, waardoor een paard zich bijna niet meer kan bezeren. Echter willen we de kans op verwondingen zo klein mogelijk houden. 

Dekens en bandages zijn wel toegestaan tijdens de reis of vlucht echter bij voorkeur niet aan de achterbenen. Als deze spullen met het paard mee moeten, moeten voorzien zijn van naam van de klant, als ook postcode. Tevens graag ingepakt in doos of zak.

Tijdens transport dienen paarden te allen tijde gechipt te zijn (of DNA profiel). De bestuurder dient eveneens te allen tijde in het bezit te zijn van het paspoort van het betreffende paard, waarin overeenkomstig de chip, het chipnummer (of DNA profiel) vermeld staat.

Paarden reizen dan ook voor rekening en risico van de eigenaar / opdrachtgever. Een additionele transportverzekering is opvraagbaar.

Bij het transport van een veulen of merrie adviseren wij het veulen ruim voor het transport af te spenen. Wanneer het veulen op de dag van ophalen pas bij de moeder weggehaald wordt behouden wij ons het recht voor het transport te weigeren in verband met paardenwelzijn. Bij het te kort van tevoren weghalen bij de moeder komt er teveel onnodige stress tijdens het transport.

Track & Trace

Uw paard reist op een auto waarop Track & Trace een verplichting is. Al onze voertuigen zenden iedere minuut een signaal af dat snelheid, plaats en temperatuur meestuurt. Wanneer een laadklep opent, dan worden hiervan ook alle data direct naar ons kantoor gestuurd. Zo weten we op ieder gewenst moment waar uw paard is, hoe lang een reis nog duurt en hoe lang bijvoorbeeld een laadklep open geweest is en in welke plaats en/of postcodegebied.

Heeft u vragen tijdens de reis, dan kunt u hiervoor bij ons terecht en houden wij u, wanneer u dat wenst, op de hoogte van het verloop van de reis. BHS is een paardentransportbedrijf dat service erg hoog in het vaandel heeft staan. Wij vertrouwen erop, u middels deze extra service van dienst te kunnen zijn!

Het wagenpark

BHS Horses B.V. is in het midden van Nederland gevestigd. Van daaruit vertrekken de vrachtwagens. Wij beschikken over 5 vrachtwagens, twee  twee-paardcombinatie’s en bijbehorende aanhangwagens en opleggers, waarmee alle bestemmingen worden gereden. De capaciteit van de aanhangwagens en opleggers verschilt tussen de 7 en 18 paarden. Wil je weten hoe de indeling van de vrachtwagen eruit ziet? De indeling van voertuigen kan je hier vinden.

Onze voertuigen voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van veilig vervoer, en zijn uitgerust conform de wettelijke EU-norm. Dat betekent:

  • Goed onderhouden en moderne fleet van uitsluitend Mercedes Benz Voertuigen en 2-paard auto’s van Renault.
  • EU certificaat voor het vervoer langer dan 8 uur
  • Ventilatoren
  • Constante camerabewaking vanuit de cabine
  • Licht en lucht verplaatsing in de wagen
  • GPS- en temperatuur registratie tussen voertuigen en kantoor
  • Watervoorziening voor de paarden

Wekelijks worden al onze voertuigen schoongespoten en ontsmet om ziektes en besmettingen te voorkomen. Op die manier maken wij ons vervoer aantrekkelijk, veilig en betrouwbaar.