Service is our driving force

 

Praktische informatie

Wat u voor een transport moet weten

 1. Dekens en bandages zijn toegestaan tijdens de reis of vlucht echter bij voorkeur niet aan de achterbenen. Dekens, bandages en springschoenen die met het paard mee moeten naar de plaats bestemming, moeten tenminste voorzien zijn van naam van de klant, als ook postcode. Tevens graag ingepakt in doos of zak.
 2. Alle paarden vanuit Europa, die naar USA reizen, dienen de volgende pre-export test te ondergaan. Piroplasmose, Equine Infectious Anemia, Glanders (Kwade Droes) en Dourine. Merries ouder dan 731 dagen moeten eveneens een CEM-test ondergaan.
 3. (Jonge) paarden, niet gewend aan reizen, kunnen tijdens een reis of vlucht gewicht verliezen, omdat zij mogelijk last hebben van stress. Dit ondanks het feit dat we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Paarden die uit een koud klimaat komen en naar een warmer gebied reizen, kunnen enkele dagen nodig hebben om te acclimatiseren.
 4. Tijdens wagentransport adviseren wij onze klanten om paarden alleen een dunne deken op te doen en geen beenbescherming. Vooral tijdens langere transporten kan dit een paard irriteren. Ze gaan eronder transpireren en dan juist schoppen (met de kans op beschadigingen aan uw paard) om zich van beenbescherming te ontdoen. Voertuigen zijn wel zo volledig glad afgewerkt, waardoor een paard zich bijna niet meer kan bezeren. Echter willen we de kans op verwondingen zo klein mogelijk houden. 
 5. Tijdens transport dienen paarden te allen tijde gechipt te zijn (of DNA profiel). De bestuurder dient eveneens te allen tijde in het bezit te zijn van het paspoort van het betreffende paard, waarin overeenkomstig de chip, het chipnummer (of DNA profiel) vermeld staat.
 6. Paarden zijn levende dieren en helaas ontvangen wij niet altijd het volledige ‘verhaal’ erbij.  Paarden reizen dan ook voor rekening en risico van de eigenaar / opdrachtgever. Een additionele transportverzekering is opvraagbaar.
 7. Vaak maken we het helaas nog mee dat veulens worden afgespeend van de moeder op het moment dat één van de twee op transport gaat. Oftewel, het moment van transport wordt gekozen om af te spenen. Wij weigeren op dergelijke momenten om één van de twee te vervoeren. Er is onnodig veel stress bij beide terwijl dit voorkomen kan worden wanneer een veulen een paar dagen eerder van de moeder wordt afgehaald. In het kader van dierenwelzijn willen we één ieder dan ook adviseren om merrie en veulen ruim voor transport te scheiden.

Track & Trace

Uw paard reist op een auto waarop Track & Trace een verplichting is. Al onze voertuigen zenden iedere minuut een signaal af dat snelheid, plaats en temperatuur meestuurt. Wanneer een laadklep opent, dan worden hiervan ook alle data direct naar ons kantoor gestuurd. Zo weten we op ieder gewenst moment waar uw paard is, hoe lang een reis nog duurt en hoe lang bijvoorbeeld een laadklep open geweest is en in welke plaats en/of postcodegebied.

Heeft u vragen tijdens de reis, dan kunt u hiervoor bij ons terecht en houden wij u, wanneer u dat wenst, op de hoogte van het verloop van de reis. BSS is een paardentransportbedrijf dat service erg hoog in het vaandel heeft staan. Wij vertrouwen erop, u middels deze extra service van dienst te kunnen zijn!

Het wagenpark

BSS Horses BV is in het midden van Nederland gevestigd. Van daaruit vertrekken de vrachtwagens en worden de paarden, indien niet op stal bij BSS aanwezig nog, geladen voor de reis. Wij hebben vele zakelijke klanten, zoals klinieken, hoefsmeden, bereden politiediensten, Prinsjesdag organisatie, agenten van airlines, etcetera. Daarnaast verzorgen we natuurlijk ook de transporten voor particuliere klanten, bijvoorbeeld als zij een paard hebben gekocht of verkocht.

BSS beschikt over 5 vrachtwagens, twee  twee-paardcombinatie’s en bijbehorende aanhangwagens en opleggers, waarmee alle bestemmingen worden gereden. De capaciteit van de aanhangwagens en opleggers verschilt tussen de 7 en 17 paarden. Wil je weten hoe de indeling van de vrachtwagen eruit ziet? De indeling van voertuigen kan je hier vinden.

Onze voertuigen voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van veilig vervoer, en zijn uitgerust conform de wettelijke EU-norm. Dat betekent:

 • Goed onderhouden en moderne fleet van uitsluitend Mercedes Benz Voertuigen en 2-paard auto’s van Renault.
 • EU certificaat voor het vervoer langer dan 8 uur
 • Ventilatoren
 • Constante Camera bewaking vanuit de cabine
 • Licht en lucht verplaatsing in de wagen
 • GPS en temperatuur registratie tussen voertuigen en kantoor
 • Water voorziening voor de paarden

Wekelijks worden al onze voertuigen schoongespoten en ontsmet om ziektes en besmettingen te voorkomen. Op die manier maken wij ons vervoer aantrekkelijk, veilig en betrouwbaar.