vliegtuig label (2)
1. Dekens en bandages zijn niet toegestaan tijdens de vlucht. Tevens adviseren wij u om de springschoenen van de achterbenen te verwijderen. Dekens, bandages en springschoenen die met het paard mee moeten naar de plaats bestemming, moeten tenminste voorzien zijn van naam van het paard. (Dit geldt alleen voor vluchten)

2. Alle paarden vanuit Europa, die naar USA reizen, dienen de volgende pre-export test te ondergaan. (zie ook Import – Export pagina) Piroplasmose, Equine Infectious Anemia, Glanders (Kwade Droes) en Dourine. Merries ouder dan 731 dagen moeten eveneens een CEM-test ondergaan.

3. Jonge paarden, niet gewend aan reizen, kunnen tijdens een reis of vlucht gewicht verliezen, omdat zij mogelijk last hebben van stress. Dit ondanks het feit dat we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Paarden die uit een koud klimaat komen en naar een warmer gebied reizen, kunnen enkele dagen nodig hebben om te acclimatiseren.

vrachtwagen label (2)
4. Tijdens transport adviseren wij onze klanten om paarden alleen een dunne deken op te doen en geen beenbescherming. Vooral tijdens langere transporten irriteert dit alleen maar bij een paard. Ze gaan eronder transpireren en dan juist schoppen (met de kans op beschadigen) om zich van beenbescherming te ontdoen. Voertuigen zijn tegenwoordig volledig glad afgewerkt, waardoor een paard zich bijna niet meer kan bezeren.

5. Tijdens transport dienen paarden te allen tijde gechipt te zijn (of DNA profiel). De bestuurder dient eveneens te allen tijde in het bezit te zijn van het paspoort van het betreffende paard, waarin overeenkomstig de chip, het chipnummer (of DNA profiel) vermeld staat.

6. Draagt u alstublieft zorg voor tijdige betaling, zodat u zeker bent dat het betreffende bedrag is ontvangen voordat het paard gepland is te verstrekken. Een annulering, nadat de quarantaine is de USA geboekt is, kost tenminste $ 600,- extra voor een nieuwe plaats in de quarantaine. Annulering van vluchten, minder dan 48 uur voor het geplande vertrek, kan u meer dan 100% kosten, afhankelijk van het tijdstip van annulering.