Wat zijn schadeautos en hoe kan de consument ervan profiteren? We nemen het graag met je door in deze publicatie. Op onze site hebben we overigens nog veel meer interessante blogs voor je om in te verdwalen samen met je 4-benige vriend, dus lees zeker snel verder en doe de nodige inspiratie op. 

Wat zijn schadeauto’s?

Wanneer je over de term ‘schadeauto’ hoort, zul je waarschijnlijk niet direct heel enthousiast zijn als je op zoek bent naar een auto om je paardentrailer te trekken. Want wie koopt er nou bewust een auto (of ander product) met schade? Het wordt duidelijk waar het voordeel van dit product ligt als je weet wat het precies inhoudt. In feite gaat het erom dat de auto’s schade hebben en verkocht worden aan particulieren. De verkopende partij heeft de auto overgenomen van een verzekeringsmaatschappij. Het idee is dat je op deze manier voor minder geld een wat duurdere auto kan aanschaffen, laten we zeggen een Audi of Mercedes. Natuurlijk komen er wel de kosten voor een reparatie bij. 

Er zijn ook schadeauto’s die niet meer de weg op kunnen, maar waar nog wel de onderdelen goed van zijn.

Waar kan ik gemakkelijk schadeauto’s aanschaffen? 

Je kunt bij een schadeautobedrijf gemakkelijk een schadeauto aanschaffen om je paardentrailer te trekken. Deze bedrijven zijn doorgaans online goed vindbaar. Wij raden je zeker broekhuis-autos.nl aan. Dit vanwege het feit dat dit bedrijf een bijzonder assortiment voor je heeft. 

Een alternatief voor de schadeauto is een tweedehandsauto. Deze zijn te krijgen via bekende kanalen als marktplaats of je plaatselijke autodealer. 

Waarom is een schadeauto ecologisch verantwoord?

Als je een schadeauto koopt, dan hoeft er indirect geen nieuwe auto voor jouw geproduceerd te worden. Dat scheelt aanzienlijk in de CO2-uitstoot die anders vrijkomt bij de productie van een auto. Ook een tweedehands auto is een goede optie in milieuvriendelijk opzicht. Het is goed om te gaan voor tweedehands omdat je zo ook bespaart op grondstoffen, et cetera. 

Wil je meer lezen over paardentransport en onderwerpen die gaan over de paardensport? Lees dan ook de andere teksten op onze site.