De vloer in een rijschool dient uiteraard aan meerdere eisen te voldoen. De uitstraling van de rijschool is bijvoorbeeld belangrijk en daar levert de vloer een belangrijke bijdrage aan. Daarnaast moet de vloer tegen een stootje kunnen en belastbaar zijn tegen het belopen ervan. Het is eveneens prettig als de vloer in een rijschool een lange levensduur heeft en gemakkelijk is in onderhoud. Wat dat betreft zijn er meerdere soorten vloeren ideaal om in een rijschool aan te brengen.

Vloercoating in de rijschool

Vloercoating is een prima afwerking van de ondergrond in een rijschool en is als vloer slijtvast, vloeistofdicht en onderhoudsarm. Zo beschikken vloercoatings over een lange levensduur en is het schoonmaakonderhoud door de naadloze uitvoering gemakkelijk. Vloercoating is een systeem voor vloeren dat als een dunne laag wordt aangebracht, maar over fantastische eigenschappen beschikt.

Gietvloer in de rijschool

Naast vloercoatings zijn gietvloeren eveneens ideaal als vloer om in een rijschool neer te leggen. Een gietvloer bestaat uit diverse lagen met een primer als hechtlaag, waarna er een schraplaag opkomt, gevolgd door een gietlaag en met een coating als toplaag. Een gietvloer heeft dezelfde eigenschappen als vloercoating, maar bestaat dus uit meerdere lagen.

Grindvloer in de rijschool

Een grindvloer is gelet op het gemak en de uitstraling, maar ook vanwege de lange levensduur en slijtvaste karakter een prima vloer om in een rijschool aan te brengen. Het is uiteraard mogelijk om overal in de rijschool dezelfde vloer aan te brengen. Bijvoorbeeld bij de entree net als in de klaslokalen om theorieles aan leerlingen te geven. Het is het belangrijkste om op basis van de gebruiksfunctie van de vloer in de rijschool tot de beste keuze te komen. Uiteraard is het mogelijk om hiervoor professioneel advies te krijgen van een gietvloerspecialist die vloercoatings, gietvloeren en grindvloeren in het assortiment heeft opgenomen.